Gravid vecka 21

Tänkte att jag skulle fortsätta med lite info om bebis :)
Symtom jag har haft från början:
-Illamående (men inte så jag spytt)
-Trötthet (totaldeckad kl 16.00)
-Graviditets förkylning och mycket nysande
 
Idag:
-Illamåendet försvann i vecka 12. Men har nu kommit tillbaka som morgonillamående. Eller att jag får kvälgningar och håller på att spy av olika dofter. Ibland räcker det med att jag böjer mig ner för att ta på mig strumporna på morgonon så får jag det också. Å det riktigt flimrar framför ögonen. Första gången det hände täknte jag -Jisses va många bananflugor det var här då. Men de var ju bara flimmer ;)
-Trötthet, men inte lika trött som i början.
-Graviditets förkylning och mycket nysandet är fortfarande kvar.
-Virrig - tappar ord och glömmer saker mer än vanligt.
-Ont i bäckenet och svanskotan (till och från), troligen foglossning på g.
 
Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och om du väntar en pojke kommer testiklarna att flyttas ner i pungen under de kommande veckorna.

'Små grytor har stora öron': Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Kommentarer:

1 Zandra Svantesson:

Detsamma!! :D Kul att det inte var så långt emellan heller, 3 veckor eller vad kan det skilja? ^^ Är beräknad 7 juli =) GrattisKram!

Kommentera här: