Lite till bebisen

Tänkte jag skulle visa lite av vad vi köpt/fått hitintills till bebis:
Bamse Babygym (Ullared)
Köpte den i nov när jag va i v11, så det var en chansning. Tillsammans med lite andra saker som kommer här nedan.
GULLIVER Spjälsäng IKEA Sängbottnen kan monteras i två olika höjdlägen.
Gulliver spjälsäng- Fick jag av mamma när jag fyllde 26år :)
Tomtebobarnen bäddset och spjälskydd (som jag spanat på hur länge som helst och äntligen köpt)
Bild: Denna söta vagga hittade jag på Mittemellan (retro/loppis) i går för 200 kr. Ska måla den och göra den fin :) #vagga #till #bebis #gravid #längtar
Snubblade över denna vagga på loppis, som jag ska måla och piffa till :)
 
Saker jag inte har bilder på:
- Röd mumintrollet filt
- Rött mumin bäddset (som mamma fick från en kompis för ett par år sedan)
- Mobil att ha ovanför sängen (Ullared)
- En speldosa som ser ut som en nyckelpiga (som jag spelar för magen då och då redan nu hihi )
- Två Emmaljunga retrovagnar en liggvagn från 1978 som jag hade som bebis, och en sittkärra från 1975-76. (Finvagnar för kalas och så, för jag älskar hur de ser ut och inte kan låta bli att ta chansen att köra klenoder)
- Sedan lite gott och blandat från när jag var bebis/liten.
- En stor tvättkorg med nallar från när jag var liten.
- Lite kläder i storlek 56 (någon enstaka i storlek 50):
Bodies: I olika färger, 7st nya och 4 som jag samlat på mig tidigare. Plus 2 tröjor som är från när jag va bebis.
Byxor: 3 st mjukisbyxor och 2 par vita med tossor. 1 par färgglada thigts. Och 3 par "hägslebyxor" från när jag va bebis)
Över tröja: En som jag köpte på bilmässan i jönköping förra året (var inte gravid då, men kunde inte låta bli den då det var sådana dära tatoo hjärtan på med texten mom och dad ) och en blå stickad med träknappar.
Mössor: 2 tunna hjälmmössor (en från när jag va liten) och 2 lite tjockare hjälmmössor (de tjockare fick jag av mamma i 26års present)
Sockar: 3 par (från när jag va liten)
Dräggellappar: 3 st (Ullared)
Hakklappar: 3 st (sedan jag va liten)
Har lite mer som jag haft som liten eller samlat på mig, men är i större storlekar. Och mest flickkläder, så de kommer fram om det blir en tös. Annars får de ligga kvar så länge, har neutralt till att börja med.
 
Beställt:
Vi har även beställt en ny Emmaljunga med detta chassi:
Duo S
Och i denna färg (inte detta chassi)
Till detta valde vi deras babyskydd (den första bilbarnstolen), samt bas och färste så man kan sätta bilstolen på vagnen så här :
Så man slipper väcka bebis när man tex ska göra några snabba ärenden. Vi valde den stolen i ljusgrå.
 
- Sedan valde vi även till bäddset med lammen som finns i sufletten, tillsammans i paketet ingår täcke och kudde, samt en finare madrass och fotsäck (typ åkpåse). 

Fyller på när vi köpt mer. Står bland annat täcken å så på listan. Sedan håller jag på att virkar en filt, samt ska sy lite byxor i två roliga tyger jag köpt. Bilder på detta kommer också. 
 
Ha det bäst!
 

V 23

Ja då kliver vi raskt vidare och hälsar vecka 23 välkommen!
 
Symptom:
Symptomen är som förut, dock har kväljningarna lagt sig lite, och är inte lika påtagande. Kanske att det börjat gå över, eller så har jag vant mig vid vad man ska undvika. ;)
 
 

Gravid vecka 21

Tänkte att jag skulle fortsätta med lite info om bebis :)
Symtom jag har haft från början:
-Illamående (men inte så jag spytt)
-Trötthet (totaldeckad kl 16.00)
-Graviditets förkylning och mycket nysande
 
Idag:
-Illamåendet försvann i vecka 12. Men har nu kommit tillbaka som morgonillamående. Eller att jag får kvälgningar och håller på att spy av olika dofter. Ibland räcker det med att jag böjer mig ner för att ta på mig strumporna på morgonon så får jag det också. Å det riktigt flimrar framför ögonen. Första gången det hände täknte jag -Jisses va många bananflugor det var här då. Men de var ju bara flimmer ;)
-Trötthet, men inte lika trött som i början.
-Graviditets förkylning och mycket nysandet är fortfarande kvar.
-Virrig - tappar ord och glömmer saker mer än vanligt.
-Ont i bäckenet och svanskotan (till och från), troligen foglossning på g.
 
Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och om du väntar en pojke kommer testiklarna att flyttas ner i pungen under de kommande veckorna.

'Små grytor har stora öron': Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.