Länge sedan sist- Liten lista


Vad gjorde du kl 08 imorse: Satt i skolan å väntade på att  livsmedels lektionen skulle börja
Vad gjorde du för 15 min sedan: Kolla på You tube Top Design- toppen bra program!
Det sista du sa högt: typ: vart står färgburken? jaha, hej hej
Det senaste någon sa till dig: I skåpet i hallen, vi synes, haej
Vad har du druckit idag: nyponsoppa te frukost, saft till lunch
Vad var det senaste du åt: Dröm yoggi
Vad var det senaste du köpte: en långärmad grå topp, en kortärmad topp med rosett vit/svart och en blå kardigan
Vad är det för färg på din ytterdörr: mörk trä
Vad är det för väder hos dig nu: soligt
Godaste glassmaken: choklad/banan
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: ja då ;)
Sover du tungt: när jag väl har somnat så =P
Drömmer du mardrömmar: mycket sällan
Trivs du med ditt jobb: Eller skolan trivs jag bra i, baka å äta kakor hela dagarna ska man inte klaga för mycket på.
Favoritklädsel: mysbyxor och en go tröja
Favoritlåt just nu: Rihanna-Disturbia + Agnes- on and on
Vad ser du om du tittar till höger: Storarummet
Vad gör dig glad just nu: att jag e ledig i morgon
Vad ska du göra härnäst: titta på mer top design =D
Höger eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Neutral..eller nått
Favoritgodis: Rosa blåa saltsura små flaskor...vet inte vad dom heter med guud va goa dom e =D
Kläder just nu: Den gråa toppen jag köpte i lördags, under den ett svart linne och mörkblå jeans
Sommarplaner: ja du...ingen aning
Hur många kuddar sover du med: 1 just nu...annars 2
Spelar du något instrument: Kan plinka på pianot..men vill lära mig mer
Morgon eller nattmänniska: natt!
Vad är viktigast för dig: att få vara kreativ
Är du kittlig: nja
Snarkar du: ibland...händer även att jag knäpper med fingrarna och nynnar...pratar händer ibland med
Stjärntecken: Vattuman
Äckligaste insekten: Långben med vingar..oberäkneliga saker...uch
Stökigt eller välstädat: Gillar ju när det är välstädat..men orken ska ju finnas också
Längtar du mest efter just nu: Att David ska komma hem så jag får pussa lite på honnom

Ägget är löst

Satt å läste på passagen debatt å kom in på www.barnmorska.net. Hittade denna artikel och tänkte att jag skulle lägga upp den här.
ÄGGET ÄR LÖST! PDF Utskrift
Skrivet av Cayenne Ekjordh   
2008-07-14
Jag var i San Fransisco och hade gjort abort och befann mig i ett tillstånd av förtvivlan, ångest och förvirring. Jag hade haft ett samlag efter ett år i celibat och gravid! Panik.   Då står, framför mig, en kvinna i samma ålder som jag, med de mest fascinerande ögon jag då skådat. Dom glittrade, ja hela hon glittrade och sprudlade av liv, och under tiden hon säger: Vet du inte att männen känner och vet när du har ägglossning, ändrades hennes ögonfärg från knallblå till illgröna till grå.  Där stod jag, den sedan 3 år tillbaka legitimerade barnmorskan, som ett levande frågetecken med hakan hängande. Vad säger människan? Svälj. Dom vet och vill instinktivt inget hellre än att befrukta dig då? Jag stirrade på henne, ögonen blev gröna och när jag poängterade färgförändringen börja hon skratta, ryckte på axlarna och ögonen blev knallblå.
Som all äkta kunskap tog det mig månader att smälta. Det kunde inte vara sant. Jag som var legitimerad barnmorska och allt. Ett halvår senare skulle experimentet utföras. Klädde mig halvtaskigt och gick ner till Gamlingen, ett danshak i Stockholm och visste att jag hade ägglossning. En timme senare hade FYRA män slagit sig ner vid mitt bord. Alla hade bjudit upp till dans.   Alla hade jag nobbat. Alla slog sig då ner vid mitt bord, istället för att gå vidare. För att ytterligare testa situationen var jag verbalt otrevlig. Dom satt kvar. Det hela var otroligt. Då gick jag rakt på sak och frågade dem varför de satt sig och vad dem förväntade sig. Fick inget svar. (Svenska män vet inte om varför vissa kvinnor ibland är så vackra.) Dom slog bara ner blicken och satt kvar. Plötsligt kände jag mig som en maktfullkomlig löptik. Jag kunde fräsa, morra, skrika NEJ, fundera och OM jag så önskade VÄLJA. Helt otroligt! Jag lämnade bordet och gick långsamt hem. För att övertyga mig själv ytterligare gick jag till samma ställe 2 veckor senare. Den här gången var jag uppsnofsad med mens. Jag log, jag loog, jag skärpte till mig, jag sexade till mig. INGENTING hjälpte. Bortstött och oönskad. Osynlighetskänslorna vällde in och fick perspektiv. Detta kunde inte vara sant. Bjöd upp själv. Efter artiga två danser bugade han, tackade och gick.
  Nu föll "alla" uppvaktningar, fester på plats. Nu visste jag varför jag vissa dagar tyckte männen på stan var så ofantligt vackra. Varför busschauffören bara log och vinkade förbi mig när jag stack fram mitt rabatthäfte och varför det två dagar senare var helt omöjligt att hitta en attraktiv man på stan. "Kvinnor är så ombytliga."
35 000 aborter per år i Sverige föll också på plats. Blev möjliga att förstå. Dom flesta människor knullar inte hejdlöst till höger och vänster utan skydd. Nej, dom älskar just precis den där dagen när kvinnan är lugn, vacker och oemotståndlig: Otroligt! Vreden. IGEN. Gå ut på gatan och fråga VEM SOM HELST hur kvinnor är i samband med mens. VARENDA människa vet. VARENDA MAN VET! Hon är en hagga, satmara etc. Han VET. Men hur många män vet att när han på bussen, i hemmet, på biblioteket ser en oemotståndlig kvinna, har hon ägglossning
Snälla rara föräldrar, gör en fotostatkopia av den här artikeln och ge till era döttrar, pojkar och ovetande vänner! Tänk den dagen pojken i klass 9A ropar högt över skolgården till flickan i 9E: "HARU ÄGGLOSSNING?"
Slut.

Örter örter örter

Tjobbo!
Idag har vi varit å lärt oss om örter på Livsmedels lektionen. Det var mycket intressant och jag e mer sugen än någonsin på att skaffa en liten örtagård...dock får det vänta efter som det inte e så himla lätt att ha en örtagård i lägenhet. Vi smaka, klämmde, kände och lukta på den ena örten efter den andra. Å myntan som luktar mentol kunde jag nästan ha ätit upp.


Men vad mycket man kan göra med örter egentilden...synd att man inte har fått lära sig mer tidigare...men det e ju alldrig för sent =)

Vi fick ett litet häfte med gott och blandat om örterna...mycket intressant. De flesta hon hadde var perenn ört växter, men hon hadde även några som hon satte varje år, som var billiga typ ikea örter. Hon berättade även att hon hällre fryste in örterna än att torka dem. Dom behåller smaken väldigt bra då sa hon..å så har man ju örter hela vintern. Villket e ett pluss =P

Fick bland annat reda på en mycket god gelé som passar utmärkt till får..men säkert fler maträtter...Hon vi va hos gjorde denna och hon förklarade det så som att hon kokar upp en sockerlag med den ört hon vill ha tex rosmarin, mynta eller någon annan god. Lägger i konseveringsmedel och gelear sedan upp den. Smakar underbart gott! Den ska jag göra när jag får en egen örtagård.