Örter örter örter

Tjobbo!
Idag har vi varit å lärt oss om örter på Livsmedels lektionen. Det var mycket intressant och jag e mer sugen än någonsin på att skaffa en liten örtagård...dock får det vänta efter som det inte e så himla lätt att ha en örtagård i lägenhet. Vi smaka, klämmde, kände och lukta på den ena örten efter den andra. Å myntan som luktar mentol kunde jag nästan ha ätit upp.


Men vad mycket man kan göra med örter egentilden...synd att man inte har fått lära sig mer tidigare...men det e ju alldrig för sent =)

Vi fick ett litet häfte med gott och blandat om örterna...mycket intressant. De flesta hon hadde var perenn ört växter, men hon hadde även några som hon satte varje år, som var billiga typ ikea örter. Hon berättade även att hon hällre fryste in örterna än att torka dem. Dom behåller smaken väldigt bra då sa hon..å så har man ju örter hela vintern. Villket e ett pluss =P

Fick bland annat reda på en mycket god gelé som passar utmärkt till får..men säkert fler maträtter...Hon vi va hos gjorde denna och hon förklarade det så som att hon kokar upp en sockerlag med den ört hon vill ha tex rosmarin, mynta eller någon annan god. Lägger i konseveringsmedel och gelear sedan upp den. Smakar underbart gott! Den ska jag göra när jag får en egen örtagård.

Kommentera här: